Úvod » To co bylo ...

Jak šel Rampušák navštívit Krakonoše ....

publikováno 10.08.2014 (aktualizováno 30.08.2014)

... aneb jednodenní horská vejprava do sousedních hor. Hoj!

   Tož tuto vejpravu už od loňska odkládám, ale nejčko to už snad doufám dopadne. Výhodou jest bude, že se využije letní cyklobus, který nás z Hradca Králového, s jedním přestupem, doveze až na samé hřebeny našich nejvyšších hor. Vzhledem k tomu, že tento cyklobus jede, mimo víkendů, i v pracovní den, zvolil jsem praktických důvodů právě níže uvedený termín. Panč se dá předpokládát, že oproti víkendů, nebude cyklobus tak narvané. Tákže termín této Rampušákovy delegace ke Krakonošovi jest bude:

Čtvrtek 28. srpna l.p. 2014 , Špindlerova bouda - Luční bouda - bouda Jelenka - Pomezní boudy, celkem   20 km

   Tákže ráno v 7.05, po zhodnocení meteorologické situace, z H.K. THD razíme busem do Vrchlabí, kde přistaneme v 9.05 a tam přestúpíme v 9.15 na další bus, který nás vytáhne až nahóru na hřebeny ke Špindlerově boudě. Tam vystúpíme v cca 10.25 a napojíme se na magistrální červenou TZ, známou jako Cesta československo - polského přátelství. Tu pojdeme naší zemí, tu zase Polskem a tak zase dokola. Až vyrazíme, po chvilce cestou mineme po jižní straně cesty vrchol Malého Šišáku (1.439 m.n.m) a dojdeme ke skalnímu útvraru, známém jako Polední kameny.

   Kousek za nimi se nám už otevře po severní straně pohled na dva mokré pozůstatky poslední fáze doby ledové a to jezera zvané jako Wielky Staw i Maly Staw. A už se budeme blížiti k rozcestí se žlutou TZ, kde bude možnost odbočit k Luční boudě, kde točí vlastní kvasnicový ležák Paroháč 11%, což bude k posilnění ideální. No a po návratu k červené TZ pokračujeme k rozcestí na Obřím dolem, kde se nachází bouda zvané Slezský dům. Tu bude jest na zvážení, jestli to vzít horem přes vrchol Sněžky, či to po polské straně po modré TZ obejíti. No bude hlavně záležet na časovém rozvrhu, aby nám poté na Pomezních boudách nefrknul bus zpátky.

   No však sa uvidí, hlavně aby vyšlo počasíčko a mohli jsme se kochat výhledy. Nu ale jdeme dál, přes Svorovou horu (1.411 m.n.m) začne pomalu, ale jistě klesati. Přindeme k boudě Jelenka a dál přes Soví sedlo a Hřbitov odpadků už došlápneme do cíle. A tím jest bude místní část Malé Úpy, oficiálně zvané jako Horní Malá Úpa, známější jako Pomezní boudy. Tady nám pojedem bus už v 16.40 (s přestupem ve Velké Úpě) budeme v H.K., THD 18.47 hodin. Teoreticky se to dá stihnouti, při průměru 4 km/hod. Jináč potom ještě jede bus v 18.10, 3 x se přestúpí (Svoboda n.Ú., Trutnov, Starkoč), ale cesta je to delší, panč do  H.K. hl.n. přijede vlak až ve 22.00 hodin.

   Tož je to hoši u každého na zvážení, jestli chce se mnou tuto štrapácu podniknouti a jsem tedy tuze zvědav, kdo posílí našu delegáciu pána hor Orlických k pánovi hor Kérkonošských, byť jen na jeden den. Myslím, že to može být pěkný výšlap, no holt jsme zřejmě slušnej oddíl, no né?

   Tak přihlášky přijímám do St 27.8. l.p. 2014 a vážení toto je šlus, konec, zvonec. Servus!

 

                                          Sepsal a na tento web vystavil Bary von Adlergebirge

  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Bary | 27.08.2014 20:58
Tak sám velký Rampušák sa zítra potká na velkém churalu se samotným Krakonóšem. To bude pane ...

Tož po návratu delegace podám výstupní raport, co na nás páni hor zase na hřebenech upečou ... Hoj!!!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz