Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » To co bylo ...

17.1.2015 Ski Fest Šerlich

publikováno 17.01.2015

Den plný překvapení

Tak už nevím. Ve středu jsem namazal přesně podle meteorologů na mokrý sníh a v Orlických byl led. Dneska jsem namazal na led a v Orlických byl mokrý sníh. To bylo tedy překvapení! Ale i tak to jelo dobře. :-)

Hned na začátku nás s Šímou překvapilo, že na Šerlišském mlýně nebyl vůbec nikdo. I po celém zbytku trasy bylo běžkařů překvapivě málo.

A mě pak překvapilo jak elegantně a rychle jsme vyběhli na Vrchmezí. Prostě jsme ve formě! (h5):-D(h5)

Na Vrchmezí měl Šíma smělý plán – hledat kešku. Nakonec jsme ale zjistili, že hledat kešku ukrytou v pařezu někde uprostřed lesa pod metrovou vrstvou sněhu je zkrátka nad naše síly (viz fotodokumentace).:-s

Pustili jsme se tedy do Polska vyzkoušet tamní nově vytyčené udržované stopy nad Zielencem, a bylo to další překvapení. Kvalita i značení skvělé (když si odmyslíme jeden brod), určitě je tudy lepší spojnice z Vrchmezí na Šerlich než po české straně.

V létě jsme sice při Krulišáku nadávali, že se musíme pod Šerlichem brodit bahnem nově budované sjezdovky, ale musím uznat, že tam Poláci odvedli dobrou práci, a to, co udělali, má smysl. Z Zielence je teď ski centrum, kde jsou propojeny všechny sjezdovky, lidí je tam spousta a evidentně se dobře baví. A navíc se tím přímo propojili na Šerlich.

Tahle změna přinesla to, že Masarykova chata asi může zavřít svou sjezdovku, ale určitě zvýší svůj obrat hospoda. Poláci a Češi tam byli tak padesát na padesát. Primátor, gulášovka a rohlík bodnul.(B)(pl)(B)

To už začalo docela hustě sněžit, teplota byla ale pořád nad nulou. Vydali jsme se přes Bukačku na rozcestí pod Polomským kopcem (na tomhle úseku byla kvalita stopy a sněhu nejhorší), a pak jsme si ještě zajeli přes Sedloňovský vrch k Černému kříži a zpět.

Potom jsme si mohli vychutnat krásný pomalý sjezd po čerstvém sněhu údolím Bělé až k Šerlišskému mlýnu. Tam už se mezitím nějaká auta objevila, ale tolik, kolik známe z minulých let, jich rozhodně nebylo.

Kde jsou všichni lidi jsem pochopil, když jsem v Hradci projížděl kolem Futura a tam hrdě svítilo, že všechna parkoviště jsou obsazena. No, jejich škoda.

Bylo to fajn a už se chystáme na příští týden. Doufám, že tentokrát bude účast větší! (Y)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Bary | 23.01.2015 16:41
Tož dobre napísané ... jen to v září nebyla akce Krulišák 2014, nýbrž akce Rampušák 2014.

A jináč rádoby pozitovní propojení Ski centra Zielenec s Šerlichem má na druhou stranu i své zápory. To, že tam bude trajdat víc lidí, tak to taky s sebou nese větší zátěž pro přírodu a její obyvatele, faunu i flóru.
Osobní profil Radomir | 20.01.2015 22:33
Pěkná práce pánové. Já jsem tedy pouze sjezdoval, ale bylo to taky fajn. Jak to bude tento víkend dáme dohromady asi na páteční schůzi.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery