Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » To co bylo ...

Zavaté stopy (s happy endem)

publikováno 31.01.2015 (aktualizováno 01.02.2015)

Začalo to dramaticky. Rvačkou mezi Radomirem 8o| a Ronem (&) o místo na zadním sedadle. Ráďa to nakonec zvládnul a vybojoval si tak právo zúčastnit se výpravy a postavit se opět po čtrnácti letech na běžky,a to po boku ostřílených borců – Šímy a mě.(H)(H)

Za místo startu jsme zvolili Bedřichovku a udělali jsme dobře, protože sněžení přilákalo do hor davy běžkařů a na hřebenech muselo být husto. My jsme si dali za cíl projet stopy, které jsou udržované na loukách kolem Orlického Záhoří. Podle internetu byly všechny projeté rolbou v pátek.

Skutečnost byla jiná a po strojové údržbě už nebylo ani stopy. Bylo ale pod nulou, prašan se nelepil, a tak jsme pod modrou oblohou postupovali zavátou stopou rychle vpřed.(Y)

Správná byla Radkova otázka před prvním sjezdem: „Jak se to zastavuje?“. Co na to říct? „No, těžko.“ Ale zvládnul to. Je šikovnej.

U Kunštátu jsme minuli kříž, který jsme vyhodnotili jako památník umrzlých běžkařů a po krátkém pietním aktu pokračovali kolem kravína do dálav. Vyjasnili jsme si rozdíl mezi krkavcem a tetřevem a začali pociťovat únavu a hlad. Obloha se začala pomalu zatahovat a sníh lepit na lyže. Únava začala dopadat i na Rona (&), který přestával zběsile lítat hlubokým sněhem a držel se víc vyjeté stopy.

Pak jsme dojeli k elektrickým sloupům a podél nich se vydali směrem k Černé Vodě. Přeběhli jsme silnici na Mezivrší (fakt to byla ona!) a sjeli do vsi. Dřív tam fungovávaly nějaké penziony, ale to už je historie. Tak jsme vzali za vděk bufetem pod vlekem a neprohloupili jsme. Bernard 12 (B), frakfurtská (pl), no a rumíček – ten nikde nechutná tak dobře jako v zimě na horách.:-D

Když jsme vylezli, tak už začínalo celkem významně sněžit. Byli jsme v dobré náladě a při přejezdu silnice kupodivu neupadl Radek ale já. Brod jsme zdolali dobře všichni. U Kunštátu už panovala pravá Ladovská zima a sypalo jak blázen. Zaváté už začínaly být nejen stopy ale i silnice. U Bedřichovky jsme se ještě rozloučili s Danulkou (t.č.kravičkou), nechali se vyfotit od kolegů běžkařů (P), nastartovali auto (au) a ... nic. Do kopce se mu nechtělo. Tak jinak. Dolů do Záhoří, tam otočit, po rovince rozjet a hurá do svahu. Vypadalo to dost nadějně, ale stejně jsme se v půlce stoupání na Šerlich zastavili a dál to nešlo. Pak už vše následovalo v rychlých krocích. Hledání řetězů, první pokus o jejich nasazení, druhý pokus o jejich nasazení, bezradnost a rezignace.

Když jsme se rozhodli, že to otočíme, sjedeme dolů a objedeme celé hory přes Bartošovice, stalo se něco, čemu se na divadle říká „deus ex machina“. Objevil se sypač. „Zajeď si s tím na kraj. My ti to posypem“. A posypali, chlapci zlatí. A sypali před námi až nahoru na Šerlich a pak až dolů do Deštného. (L)(L)(L)

Skončilo to tedy happy endem. Domů jsme se dostali v pohodě, i když nějaké to auto zapíchnuté do stromu jsme po cestě potkali. Radek složil bez problémů vstupní zkoušku do běžkařské sekce KKMW (h5)(Y)(h5). Trochu jsme tentokrát slevili ze sportovních cílů, ale Radkovou přítomností nabyla akce zcela nových rozměrů kulturních a společenských.

A ještě pár dat z Radkova Endo Mondo: 3, 05, 41, 16, 34, 702, 809.

A návod na nasazování řetězů je tady: http://www.smucler.cz/servis/informace/snehove-retezy.php :^)

Kuty

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Bary | 03.02.2015 20:54
Tož pěkný popisek běžeckého putování ...
Osobní profil Radomir | 01.02.2015 1:02
Ahoj přátelé ve stopě i mimo ni.
V reakci na Kutyho (jako vždy krásný a nesmírně přesný)komentář, bych rád poděkoval oběma zkušeným kolegům za trpělivost, rady a úsměv na líci. Namažu se vždy podle Vás !! SKOL !!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz